Zonnepanelen Bruchem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Bruchem? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Door het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van onze tool vind jij waardevolle info aangaande zonnepanelen kopen in Bruchem!

zonnepanelen installateur 5314
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5314
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bruchem december 2023

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.zaltbommel.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Zaltbommel. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Zaltbommel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Bruchem
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Bruchem zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5375), dan pak je al €1128,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,06 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno december 2023. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus een half miljoen investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bruchem schommelen tussen de €5100 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2930 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €659,25 (kosten december 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Bruchem bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117106€3500 – €4350€410
2310011€5200 – €5800€500
3335014€5925 – €6100€850
4386016€6300 – €6750€910
5436020€6950 – €7275€1010
6485021€7575 – €8025€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Bruchem bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bruchem is 3260 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2900 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bruchem?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bruchem

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Bruchem vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan tref jij in korte tijd een uitstekende leverancier in jouw streek. Tal van leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Schets duidelijk het huis. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Bruchem.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het emailadres. Daardoor komen wij erachter hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €25,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zaltbommel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bruchem op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een regionaal project (Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 5314).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!