Zonnepanelen Kerkwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Kerkwijk? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via deze website check je waardevolle adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Kerkwijk!

zonnepanelen installateur 5315
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5315
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kerkwijk mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.zaltbommel.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Zaltbommel. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Zaltbommel zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Kerkwijk
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Kerkwijk kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5400), dan loopt dit al op tot €1134. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,06 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 750.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Kerkwijk liggen tussen de €5400 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert grofweg 2940 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco en Qurrent betaal je hiervoor wel €661,5 (kosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Kerkwijk kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117408€3675 – €4250€380
2275012€5175 – €5600€600
3325016€6025 – €6225€825
4415017€6300 – €6725€940
5470020€6925 – €7125€1010
6509022€7575 – €8125€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Kerkwijk check je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kerkwijk bedraagt 3260 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 panelen van 320 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2900 kWh gaat het om 12, en voor 4000 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Kerkwijk?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kerkwijk

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Kerkwijk vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan vind je binnen enkele minuten een professionele vakman in jouw streek. Diverse leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het type huis (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Kerkwijk.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daarna ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar check ook op de benodigde certificaten (denk aan TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €22,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zaltbommel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Kerkwijk op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een regionaal project (Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 5315).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!