Zonnepanelen Aalst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Aalst? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Middels krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl tref jij waardevolle tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Aalst!

zonnepanelen installateur 5308
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5308
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Aalst mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.zaltbommel.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Zaltbommel. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Zaltbommel zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Aalst
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Aalst bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten erg goedkoop een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5300), dan bedraagt dit al €1113. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 700.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Aalst schommelen tussen de €4300 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco of NLE betaal je hiervoor wel €652,5 (prijspeil mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Aalst bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117907€3575 – €4325€420
2301011€5100 – €5775€675
3334014€5900 – €6125€775
4410018€6525 – €6650€920
5435020€6975 – €7125€1000
6503021€7450 – €7825€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Aalst achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aalst bedraagt 3260 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Aalst?

Puur voor PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-aalst

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Aalst vergelijken? Geholpen door onderstaande tips kies je moeiteloos een uitmuntende monteur in de regio. Het merendeel van de specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer duidelijk het huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Aalst.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit uw regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €20,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Zaltbommel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Aalst op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5308).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!