Zonnepanelen Delwijnen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Delwijnen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door zonnepanelenrevolutie.nl check jij bruikbare info die helpen bij zonnepanelen kopen in Delwijnen!

zonnepanelen installateur 5316
 • Minder betalen voor stroom.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5316
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Delwijnen april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.zaltbommel.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Zaltbommel. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Zaltbommel kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Delwijnen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Delwijnen kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5425), dan profiteer je al van een korting van €1139,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,035 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus een half miljoen huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Delwijnen variëren tussen de €4900 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in genereert ongeveer 2950 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €663,75 (tarief april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Delwijnen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118407€3400 – €4425€420
2283013€5275 – €5850€675
3349016€5900 – €6200€750
4405016€6350 – €6675€910
5437020€7100 – €7175€960
6500021€7550 – €8025€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Delwijnen tref je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Delwijnen bedraagt 3260 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Delwijnen?

Voor PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-delwijnen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Delwijnen vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan heb jij snel en eenvoudig een professionele monteur in de buurt. Een aantal installateurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Delwijnen.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (zoals IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €35,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zaltbommel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Delwijnen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een project in je eigen buurt (Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 5316).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!