Zonnepanelen s-Hertogenbosch kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in s-Hertogenbosch? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van onze vergelijker check je veelzijdige informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in s-Hertogenbosch!

zonnepanelen installateur 5201
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5201
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen s-Hertogenbosch juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.s-hertogenbosch.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente s-Hertogenbosch. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente s-Hertogenbosch kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in s-Hertogenbosch
Direct zonnepanelen bestellen? In s-Hertogenbosch bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5425), dan is jouw winst al €1139,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 600.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in s-Hertogenbosch liggen tussen om en nabij de €4600 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 2980 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €670,5 (prijspeil juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in s-Hertogenbosch kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120007€3400 – €4325€380
2273012€5250 – €5825€675
3332015€6000 – €6050€850
4389016€6325 – €6850€910
5469019€6900 – €7250€1000
6519022€7425 – €7875€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck s-Hertogenbosch check je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in s-Hertogenbosch bedraagt 2950 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh gaat het om 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De meeste bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in s-Hertogenbosch?

Bij het installeren van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-s-hertogenbosch

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in s-Hertogenbosch vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vind jij snel en eenvoudig een deskundige aanbieder in de buurt. Verschillende specialisten beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in s-Hertogenbosch.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €25,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente s-Hertogenbosch.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in s-Hertogenbosch op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een project in je eigen buurt (Binnenstad, Zuidoost, Graafsepoort, Muntel / Vliert, Rosmalen-Zuid, Rosmalen-Noord, De Groote Wielen, Empel, Noord, Maaspoort, Est, Engelen, Nuland, Vinkel)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5200, 5201, 5202, 5203, 5211, 5212, 5213, 5215, 5216, 5221, 5222, 5223, 5224, 5231, 5232, 5233, 5234, 5235, 5236, 5237, 5246).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente