Zonnepanelen Bern kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Bern? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Dankzij het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je handige informatie over zonnepanelen kopen in Bern!

zonnepanelen installateur 5318
 • Lagere energielasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5318
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bern april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.zaltbommel.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Zaltbommel. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Zaltbommel zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Bern
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Bern kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5475), dan bedraagt dit al €1149,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 800.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Bern liggen tussen de €4000 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen draait uit op ongeveer 2970 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €668,25 (tarieven april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Bern kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117308€3650 – €4475€400
2297012€5125 – €5750€575
3338015€6050 – €6025€875
4415017€6450 – €6675€910
5446019€6975 – €7250€1010
6515021€7625 – €7975€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Bern achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bern is 3260 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh gaat het om 12, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle klanten kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Bern?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bern

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Bern vergelijken? D.m.v. het advies hieronder kies je moeiteloos een deskundige vakspecialist in je postcoderoos. Sommige monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het soort huis (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn relevant. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Bern.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om naam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €30,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Zaltbommel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bern op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal project (Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 5318).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!