Zonnepanelen Brakel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Brakel? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je bruikbare gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Brakel!

zonnepanelen installateur 5306
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5306
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Brakel juni 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.zaltbommel.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Zaltbommel. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Zaltbommel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Brakel
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Brakel kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5250), dan bedraagt dit al €1102,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 700.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Brakel liggen tussen de €4600 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2880 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Pure Energie betaal je al snel €648 (onkosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Brakel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118506€3400 – €4375€400
2281013€5050 – €5600€675
3352015€5950 – €6175€700
4402017€6425 – €6750€940
5458019€6975 – €7250€1020
6515023€7600 – €7875€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Brakel lees jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Brakel is 3260 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Brakel?

Puur voor panelen op een woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-brakel

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Brakel vergelijken? Geholpen door onze stappenplan vind jij in een zeer korte periode een uitstekende monteur in jouw omgeving. Diverse leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer duidelijk het huis. De woning-categorie (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Brakel.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van experts uit de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €30,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Zaltbommel.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Brakel op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal project (Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5306).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!