Zonnepanelen Zuilichem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Zuilichem? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker check je praktische gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Zuilichem!

zonnepanelen installateur 5305
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5305
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuilichem juli 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.zaltbommel.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Zaltbommel. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Zaltbommel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Zuilichem
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Zuilichem kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren extra voordelig een lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5225), dan loopt dit al op tot €1097,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim 700.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Zuilichem liggen tussen om en nabij de €5000 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2870 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €645,75 (prijspeil juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Zuilichem bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119007€3475 – €4225€430
2278013€5300 – €5750€500
3334014€5925 – €6150€875
4408017€6300 – €6600€940
5445020€6925 – €7250€1000
6488021€7625 – €8000€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Zuilichem vind jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuilichem bedraagt 3260 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3975 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Zuilichem?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuilichem

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Zuilichem vergelijken? Door middel van het advies hieronder vergelijk je zonder problemen een betrouwbare vakman in je postcoderoos. Veel leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets duidelijk de woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Zuilichem.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Dan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Zaltbommel.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zuilichem op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 5305).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!