Zonnepanelen Nederhemert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Nederhemert? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Dankzij de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Wegens dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van onze vergelijker doorzoek jij toepasbare adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Nederhemert!

zonnepanelen installateur 5317
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5317
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nederhemert april 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.zaltbommel.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Zaltbommel. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Bovendien bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Zaltbommel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Nederhemert
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Nederhemert kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5450), dan loopt dit al op tot €1144,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 550.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Nederhemert fluctueren tussen de €4700 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2960 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €666 (kosten april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Nederhemert kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118408€3650 – €4450€390
2306012€5250 – €5600€525
3338014€5950 – €6125€750
4392016€6550 – €6825€910
5465019€7050 – €7250€1030
6505021€7650 – €8150€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Nederhemert ontdek je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nederhemert bedraagt 3260 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh zijn dat 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Nederhemert?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nederhemert

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Nederhemert vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs zoek je snel en eenvoudig een betrouwbare aanbieder in de regio. Tal van leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets duidelijk de woning. Het type woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Nederhemert.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Zo weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste versturen ze de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zaltbommel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nederhemert op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een regionaal project (Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 5317).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!