Zonnepanelen Gameren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Gameren? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je handige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Gameren!

zonnepanelen installateur 5311
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5311
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gameren juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.zaltbommel.nl lees jij de spelregels in de gemeente Zaltbommel. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Zaltbommel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Gameren
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Gameren kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5325), dan loopt dit al op tot €1118,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,05 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 700.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Gameren variëren tussen de €5000 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor grofweg 2910 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €654,75 (kosten juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Gameren kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119408€3550 – €4475€420
2306011€5050 – €5650€625
3342016€5950 – €6200€875
4382018€6325 – €6725€920
5432020€7050 – €7150€1010
6498021€7600 – €7800€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Gameren check je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gameren bedraagt 3260 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 12 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De doorsnee klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Gameren?

Puur voor PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gameren

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Gameren vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt vergelijk jij in enkele stappen een professionele aanbieder in je postcodegebied. Sommige leveranciers bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf het type huis. Het genre huis (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige biedt zo erkend zonnepanelen advies in Gameren.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Zaltbommel.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Gameren op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 5310, 5311).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!