Zonnepanelen Saaxumhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Saaxumhuizen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Geholpen door de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij deze pagina tref je praktische informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Saaxumhuizen!

zonnepanelen installateur 9957
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Lange levensduur.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9957
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Saaxumhuizen augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.winsum.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Winsum. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Winsum is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Saaxumhuizen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Saaxumhuizen kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5025), dan is jouw winst al €1055,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 750.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Saaxumhuizen variëren tussen de €5400 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 2750 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en/of Oxxio betaal je al snel €618,75 (kosten augustus 2022). Door goedkope zonnepanelen in Saaxumhuizen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117407€3425 – €4400€440
2308013€5050 – €5600€525
3347014€6025 – €6075€700
4413016€6450 – €6800€940
5465020€7050 – €7175€980
6506022€7400 – €8100€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Saaxumhuizen achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saaxumhuizen bedraagt 2650 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste klanten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Saaxumhuizen?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-saaxumhuizen

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Saaxumhuizen vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten heb je zonder problemen een uitstekende vakman in je postcodegebied. Het merendeel van de leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het soort dak (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Saaxumhuizen.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Vandaar weten wij hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €40,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Winsum.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Saaxumhuizen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9957).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!