Zonnepanelen Rasquert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Rasquert? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Via de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van deze website bekijk je handige toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Rasquert!

zonnepanelen installateur 9955
 • Lagere maandlasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9955
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rasquert augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.winsum.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Winsum. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Winsum zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Rasquert
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Rasquert kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€4975), dan is jouw winst al €1044,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 650.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Rasquert fluctueren tussen de €4300 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 2730 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €614,25 (tarieven augustus 2022). Dankzij goedkope zonnepanelen in Rasquert kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117807€3475 – €4225€380
2289012€5225 – €5700€625
3323016€6050 – €6225€725
4391017€6375 – €6700€880
5470020€7025 – €7150€1020
6491022€7475 – €8100€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Rasquert tref jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rasquert is 2650 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De doorsnee consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Rasquert?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rasquert

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Rasquert vergelijken? Met behulp van onze stappenplan kies je binnen enkele minuten een uitmuntende vakman in je postcoderoos. Verschillende installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf het soort huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Rasquert.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij ook hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar bekijk ook relevante keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Winsum.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rasquert op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Is het een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9955).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!