Zonnepanelen Baflo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Baflo? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Door zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Gezien de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via onze tool ontdek je veelzijdige raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Baflo!

zonnepanelen installateur 9953
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9953
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Baflo oktober 2023

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.winsum.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Winsum. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Winsum kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Baflo
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Baflo bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€4925), dan is het belastingvoordeel al €1034,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno oktober 2023. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 500.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Baflo variëren tussen de €4800 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €609,75 (prijs oktober 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Baflo kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120908€3575 – €4400€410
2281013€5050 – €5775€575
3328016€5925 – €6025€875
4407017€6375 – €6625€930
5468019€6950 – €7150€990
6481021€7650 – €7925€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Baflo zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baflo bedraagt 2650 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Baflo?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-baflo

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Baflo vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt heb je binnen enkele minuten een betrouwbare vakspecialist in jouw omgeving. Diverse installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de aard van de woning. Het soort dak (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Baflo.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvang je de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar wees scherp op certificering (denk aan TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €17,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Winsum.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Baflo op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een project in je eigen buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9953).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!