Zonnepanelen Westerwolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Westerwolde? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met deze pagina check je waardevolle raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Westerwolde!

zonnepanelen installateur 9698
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9698
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westerwolde juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.westerwolde.nl vind jij de spelregels in de gemeente Westerwolde. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Westerwolde is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Westerwolde
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Westerwolde zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4675), dan is het voordeel al €981,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim 700.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Westerwolde zitten vaak tussen de €4200 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op ongeveer 2970 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €668,25 (prijspeil juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Westerwolde kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120908€3400 – €4475€420
2280011€5125 – €5800€525
3340015€6000 – €6275€775
4383018€6375 – €6725€920
5464019€6900 – €7200€980
6494022€7575 – €8125€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Westerwolde check jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westerwolde bedraagt 3110 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3850 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste mensen kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Westerwolde?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westerwolde

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Westerwolde vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs kies jij in een zeer korte periode een betrouwbare expert in de regio. Diverse bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. De huis-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Westerwolde.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten we hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Aansluitend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit uw regio. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €22,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Westerwolde.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Westerwolde op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9698).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente