Zonnepanelen Adorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Adorp? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Op basis van de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij onze website doorzoek jij toepasbare gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Adorp!

zonnepanelen installateur 9774
 • Minder betalen voor stroom.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Los van de energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9774
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Adorp augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.winsum.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Winsum. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Winsum zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Adorp
Direct zonnepanelen bestellen? In Adorp zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5850), dan loopt dit al op tot €1228,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 750.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Adorp fluctueren tussen de €4300 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2840 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Pure Energie betaal je al snel €639 (tarieven augustus 2022). Dankzij goedkope zonnepanelen in Adorp kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117106€3400 – €4250€440
2280013€5150 – €5900€550
3349015€5975 – €6050€875
4402017€6500 – €6800€910
5466019€7025 – €7225€1010
6497021€7450 – €7925€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Adorp zie je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Adorp bedraagt 2650 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3900 kWh zijn dat 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste investeerders verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Adorp?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-adorp

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Adorp vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vind jij moeiteloos een uitmuntende vakspecialist in je postcoderoos. De meeste specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het genre huis (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Adorp.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Dan is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar houd ook rekening met certificering (zoals bijv. Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €30,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Winsum.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Adorp op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 9774).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!