Zonnepanelen Sauwerd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Sauwerd? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Op basis van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door deze pagina vind je uitgebreide informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Sauwerd!

zonnepanelen installateur 9771
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9771
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sauwerd september 2022

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.winsum.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Winsum. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Bovendien mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Winsum zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Sauwerd
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Sauwerd kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5800), dan profiteer je al van een korting van €1218. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,045 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 800.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Sauwerd liggen tussen om en nabij de €5000 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2820 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €634,5 (onkosten september 2022). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Sauwerd bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120606€3575 – €4500€390
2308011€5025 – €5625€575
3320014€5925 – €6200€750
4418018€6325 – €6800€900
5457019€6975 – €7200€990
6497022€7675 – €7975€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Sauwerd zie je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sauwerd is 2650 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Sauwerd?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sauwerd

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Sauwerd vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten zoek jij moeiteloos een uitmuntende expert in de buurt. Veel specialisten hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets expliciet jouw woning. Het soort woning (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Sauwerd.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Winsum.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Sauwerd op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een regionaal project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 9771).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!