Zonnepanelen Wetsinge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Wetsinge? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Geholpen door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Via de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij praktische gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Wetsinge!

zonnepanelen installateur 9773
 • Een kleiner energiecontract.
 • Duurzame investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9773
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wetsinge augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.winsum.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Winsum. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Winsum kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Wetsinge
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Wetsinge kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5825), dan is het voordeel al €1223,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,055 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 800.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Wetsinge liggen tussen de €4800 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pak ‘m beet 2830 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €636,75 (kosten augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Wetsinge bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3625 – €4275€400
2293012€5275 – €5700€500
3342016€6075 – €6175€825
4399017€6400 – €6650€890
5449019€7025 – €7175€1020
6516023€7650 – €8025€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Wetsinge achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wetsinge bedraagt 2650 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde mensen bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Wetsinge?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wetsinge

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Wetsinge vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips heb jij in enkele stappen een erkende vakman in je postcodegebied. Verscheidene monteurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer duidelijk het huis. Het soort woning (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Wetsinge.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van vakmannen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar let ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €20,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Winsum.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wetsinge op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 9773).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!