Zonnepanelen Tinallinge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Tinallinge? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van onze website doorzoek jij handige tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Tinallinge!

zonnepanelen installateur 9954
 • Een kleiner energiecontract.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9954
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tinallinge augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.winsum.nl tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Winsum. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Bovendien bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Winsum kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Tinallinge
Direct zonnepanelen bestellen? In Tinallinge kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4950), dan is het voordeel al €1039,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 600.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Tinallinge zitten vaak tussen de €4300 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert plusminus 2720 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €612 (tarieven augustus 2022). Met goedkope zonnepanelen in Tinallinge kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119106€3400 – €4275€380
2278011€5200 – €5675€650
3339016€6100 – €6275€850
4404017€6300 – €6650€950
5448020€6900 – €7125€980
6482022€7650 – €8125€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Tinallinge bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tinallinge is 2650 kWh. Dit staat voor om en nabij 10 panelen van 320 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De doorsnee investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Tinallinge?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tinallinge

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Tinallinge vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vind jij binnen enkele minuten een uitstekende installateur in je woonplaats. Verscheidene aanbieders hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf duidelijk de woning. Het genre dak (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Tinallinge.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Nadien versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Winsum.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Tinallinge op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9954).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!