Zonnepanelen Feerwerd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Feerwerd? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Dankzij zonnepanelen op je woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl check jij bruikbare gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Feerwerd!

zonnepanelen installateur 9892
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9892
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Feerwerd september 2023

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.winsum.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Winsum. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €700,00. Bovendien is er nog een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Winsum kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Feerwerd
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Feerwerd kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5500), dan loopt dit al op tot €1155. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Circa 550.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Feerwerd zitten vaak tussen de €4100 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op circa 2820 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Pure Energie betaal je al snel €634,5 (prijs september 2023). Door goedkope zonnepanelen in Feerwerd is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121006€3400 – €4300€440
2286012€5225 – €5875€625
3331014€6100 – €6075€700
4397017€6525 – €6750€930
5450020€6900 – €7150€1000
6508021€7450 – €8100€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Feerwerd check jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Feerwerd bedraagt 2650 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3975 kWh zijn dat 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De doorsnee mensen bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Feerwerd?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-feerwerd

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Feerwerd vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt kies je zonder problemen een uitmuntende installateur in je postcodegebied. Veel monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Schets het soort huis. Het genre woning (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Feerwerd.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met certificering (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Winsum.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Feerwerd op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 9892).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!