Zonnepanelen Den Andel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Den Andel? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker tref je samengestelde informatie over zonnepanelen kopen in Den Andel!

zonnepanelen installateur 9956
 • Makkelijk geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9956
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Den Andel augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.winsum.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Winsum. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Winsum is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Den Andel
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Den Andel bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5000), dan bedraagt dit al €1050. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie betaald de leverancier minder voor de overproductie. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 650.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (augustus 2022) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Den Andel schommelen tussen de €4800 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2740 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en Oxxio betaal je hiervoor wel €616,5 (tarieven augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Den Andel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120506€3425 – €4325€410
2285011€5200 – €5850€575
3348015€6025 – €6050€750
4392018€6425 – €6650€900
5460019€6925 – €7275€1030
6502022€7600 – €8175€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Den Andel vind jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Den Andel is 2650 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2875 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle klanten prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Den Andel?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-den-andel

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Den Andel vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt heb je zonder problemen een uitstekende vakspecialist in je postcoderoos. De meeste specialisten bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf het type huis. Het soort woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Den Andel.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daarna verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Winsum.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Den Andel op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een project in je eigen buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 9956).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!