Zonnepanelen Garnwerd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Garnwerd? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van deze website tref je handige informatie aangaande zonnepanelen kopen in Garnwerd!

zonnepanelen installateur 9893
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9893
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Garnwerd augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.winsum.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Winsum. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Winsum kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Garnwerd
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Garnwerd zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5525), dan is het voordeel al €1160,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,035 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 500.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Garnwerd schommelen tussen de €5300 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op zo’n 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €636,75 (vergoeding augustus 2022). Door middel van goedkope zonnepanelen in Garnwerd bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120407€3525 – €4300€390
2290013€5050 – €5700€625
3347014€5975 – €6125€850
4410016€6500 – €6625€890
5439020€7050 – €7250€970
6519022€7525 – €7975€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Garnwerd achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Garnwerd is 2650 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 12 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1925 kWh gaat het om 8, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Garnwerd?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-garnwerd

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Garnwerd vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder heb je vandaag nog een deskundige vakspecialist in jouw omgeving. Een aantal monteurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer het type woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Kies daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft dan goedzonnepanelen advies in Garnwerd.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op certificering (voorbeelden zijn RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €40,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Winsum.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Garnwerd op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit stroom van panelen in de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 9893).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!