Zonnepanelen Ezinge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Ezinge? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl lees je toepasbare informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Ezinge!

zonnepanelen installateur 9891
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9891
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ezinge oktober 2023

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.winsum.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Winsum. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Winsum kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Ezinge
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Ezinge zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5475), dan loopt dit al op tot €1149,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,05 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ezinge variëren tussen de €5100 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen genereert om en nabij 2810 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €632,25 (prijs oktober 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Ezinge kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119607€3600 – €4400€440
2274012€5150 – €5900€575
3329016€6050 – €6175€775
4418018€6300 – €6650€930
5449019€6950 – €7150€1010
6482021€7575 – €7825€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Ezinge bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ezinge bedraagt 2650 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 10 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 panelen passend, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De meeste klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Ezinge?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ezinge

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Ezinge vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips zoek jij zonder problemen een erkende expert in jouw omgeving. Diverse bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf expliciet het huis. Het type woning (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft dan interessant zonnepanelen advies in Ezinge.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Aansluitend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Winsum.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ezinge op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Dan kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 9891).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!