Zonnepanelen Blijham kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Blijham? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl vind jij bruikbare details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Blijham!

zonnepanelen installateur 9697
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9697
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Blijham september 2023

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.westerwolde.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Westerwolde. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Westerwolde zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Blijham
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Blijham zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5575), dan loopt dit al op tot €1170,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,05 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 500.000 consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Blijham zitten vaak tussen de €4800 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2730 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €614,25 (vergoeding september 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Blijham kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117206€3475 – €4200€440
2279012€5000 – €5625€500
3333016€6025 – €6100€800
4416017€6525 – €6700€930
5464019€7000 – €7200€970
6491023€7575 – €7900€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Blijham tref jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Blijham bedraagt 3110 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 11 panelen van 280 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh gaat het om 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de mensen bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Blijham?

Puur voor zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-blijham

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Blijham vergelijken? Met behulp van het advies hieronder zoek je in korte tijd een erkende monteur in je postcodegebied. Sommige installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn essentieel. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Blijham.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Westerwolde.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Blijham op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit stroom van panelen in de buurt (Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9697).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!