Zonnepanelen Ter Apel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Ter Apel? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl tref jij omvangrijke aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Ter Apel!

zonnepanelen installateur 9561
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9561
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ter Apel augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.westerwolde.nl vind je de spelregels in de gemeente Westerwolde. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Westerwolde zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Ter Apel
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Ter Apel zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5300), dan bedraagt dit al €1113. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg een half miljoen gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ter Apel liggen tussen om en nabij de €4300 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 2910 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en Oxxio betaal je al snel €654,75 (onkosten augustus 2022). Door goedkope zonnepanelen in Ter Apel kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118406€3550 – €4350€440
2295012€5175 – €5725€525
3342014€5925 – €6075€750
4402017€6475 – €6725€890
5460019€6925 – €7200€1030
6503021€7650 – €7875€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Ter Apel vind jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ter Apel is 3110 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 12 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde mensen bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vind je dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ter Apel?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ter-apel

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Ter Apel vergelijken? Door middel van onderstaande tips heb je zonder problemen een deskundige installateur in de regio. De meeste specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer expliciet jouw woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Ter Apel.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op die manier weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €15,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Westerwolde.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Ter Apel op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9560, 9561).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!