Zonnepanelen Vriescheloo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Vriescheloo? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Door zonnepanelen bij je huis is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij omvangrijke info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Vriescheloo!

zonnepanelen installateur 9699
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9699
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vriescheloo augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.westerwolde.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Westerwolde. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Westerwolde is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Vriescheloo
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Vriescheloo zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5625), dan profiteer je al van een korting van €1181,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij een half miljoen gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Vriescheloo zitten vaak tussen de €4900 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in zo’n 2750 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €618,75 (prijspeil augustus 2022). Op basis van goedkope zonnepanelen in Vriescheloo is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118108€3425 – €4350€430
2277012€5150 – €5650€675
3360014€6100 – €6250€800
4417018€6425 – €6725€940
5451019€6975 – €7300€990
6495022€7625 – €7875€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Verder is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Vriescheloo bekijk je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vriescheloo is 3110 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 panelen van 325 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de consumenten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Vriescheloo?

Puur voor panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vriescheloo

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Vriescheloo vergelijken? Met behulp van onze stappenplan vergelijk jij vandaag nog een deskundige leverancier in je woonplaats. Een aantal bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Definieer expliciet het huis. Het type dak (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Vriescheloo.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar check ook de benodigde certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Westerwolde.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Vriescheloo op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een project in je eigen buurt (Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9699).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!