Zonnepanelen Sellingen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Sellingen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Met zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Wegens het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels onze tool vind jij uitgebreide toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Sellingen!

zonnepanelen installateur 9551
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9551
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sellingen augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.westerwolde.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Westerwolde. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Westerwolde zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Sellingen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Sellingen zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5275), dan is jouw winst al €1107,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan een half miljoen consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sellingen komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in plusminus 2900 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €652,5 (prijspeil augustus 2022). Met goedkope zonnepanelen in Sellingen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119106€3525 – €4275€390
2284013€5200 – €5625€650
3334016€5925 – €6025€875
4396017€6300 – €6600€950
5470019€7000 – €7225€1010
6494023€7650 – €7925€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Sellingen achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sellingen is 3110 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2800 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Sellingen?

Puur voor panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sellingen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Sellingen vergelijken? Door het advies hieronder heb jij vandaag nog een professionele vakman in jouw streek. Veel specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer het soort huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Sellingen.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op basis daarvan weten wij hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Als laatste ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €40,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Westerwolde.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sellingen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9550, 9551).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!