Zonnepanelen Bellingwolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Bellingwolde? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Via zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker check je bruikbare informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Bellingwolde!

zonnepanelen installateur 9695
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Verantwoorde investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9695
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bellingwolde september 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.westerwolde.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Westerwolde. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Westerwolde zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Bellingwolde
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Bellingwolde zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5525), dan is het voordeel al €1160,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,05 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 600.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bellingwolde komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of Nuon betaal je hiervoor wel €609,75 (prijs september 2023). Via goedkope zonnepanelen in Bellingwolde bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118507€3700 – €4275€430
2285012€5275 – €5875€525
3323015€6000 – €6150€725
4390018€6375 – €6775€910
5441020€7075 – €7200€1010
6500023€7575 – €7900€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Bellingwolde tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bellingwolde bedraagt 3110 kWh. Dit staat voor rond de 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Bellingwolde?

Voor de installatie van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bellingwolde

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Bellingwolde vergelijken? Middels tips van onze adviseurs zoek je moeiteloos een betrouwbare expert in de regio. Verscheidene monteurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Schets de eigenschappen van de woning. Het soort dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Bellingwolde.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de laagste offerte, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €35,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Westerwolde.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bellingwolde op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het stroom van panelen in de buurt (Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9695).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!