Zonnepanelen Vlagtwedde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Vlagtwedde? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Middels zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker lees jij samengestelde raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Vlagtwedde!

zonnepanelen installateur 9541
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Milieubewuste keuze.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9541
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vlagtwedde augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.westerwolde.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Westerwolde. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Westerwolde kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Vlagtwedde
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Vlagtwedde bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huishoudens extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5225), dan bedraagt dit al €1097,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,03 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 500.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Vlagtwedde variëren tussen de €5200 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in pak ‘m beet 2880 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Qurrent betaal je hiervoor wel €648 (tarief augustus 2022). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Vlagtwedde kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117406€3525 – €4325€410
2280011€5200 – €5675€500
3326016€5925 – €6050€825
4392017€6450 – €6700€880
5461019€7000 – €7300€1030
6490021€7450 – €7825€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Vlagtwedde lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vlagtwedde bedraagt 3110 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De doorsnee consumenten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Vlagtwedde?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vlagtwedde

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Vlagtwedde vergelijken? Met tips van onze adviseurs vind je moeiteloos een erkende vakman in je woonplaats. Veel specialisten hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Vlagtwedde.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €20,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Westerwolde.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Vlagtwedde op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 9540, 9541).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!