Zonnepanelen Ter Apelkanaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Ter Apelkanaal? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van deze website vind je toepasbare tips aangaande zonnepanelen kopen in Ter Apelkanaal!

zonnepanelen installateur 9563
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9563
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ter Apelkanaal augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.westerwolde.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Westerwolde. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Tevens bestaat er een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Westerwolde kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Ter Apelkanaal
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Ter Apelkanaal zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5325), dan pak je al €1118,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,06 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 750.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ter Apelkanaal variëren tussen de €5300 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Nuon betaal je hiervoor wel €657 (prijspeil augustus 2022). Door goedkope zonnepanelen in Ter Apelkanaal is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120206€3425 – €4400€390
2297011€5200 – €5700€575
3330015€6050 – €6025€875
4411016€6450 – €6850€910
5467019€6950 – €7125€960
6491023€7550 – €8150€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Ter Apelkanaal check je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ter Apelkanaal bedraagt 3110 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Ter Apelkanaal?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ter-apelkanaal

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Ter Apelkanaal vergelijken? Door middel van onderstaande tips tref jij in enkele stappen een professionele aanbieder in jouw omgeving. Sommige monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets expliciet jouw woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur biedt zo interessant zonnepanelen advies in Ter Apelkanaal.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van adviseurs die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €25,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Westerwolde.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ter Apelkanaal op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het stroom van panelen in de buurt (Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten)? Dan kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9563).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!