Zonnepanelen Bourtange kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Bourtange? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels onze website lees jij handige details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Bourtange!

zonnepanelen installateur 9545
 • Lagere maandlasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9545
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bourtange augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.westerwolde.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Westerwolde. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Westerwolde kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Bourtange
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Bourtange kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5250), dan loopt dit al op tot €1102,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Zo’n 500.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Bourtange fluctueren tussen de €4900 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op ongeveer 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €650,25 (vergoeding augustus 2022). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Bourtange kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118208€3500 – €4200€430
2290011€5100 – €5775€625
3350015€6100 – €6250€850
4407016€6400 – €6825€900
5461019€7075 – €7300€1010
6517021€7400 – €7925€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Bourtange vind jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bourtange is 3110 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Veel klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bourtange?

Puur voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bourtange

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Bourtange vergelijken? Met de uitleg die hierna komt zoek je vandaag nog een betrouwbare expert in jouw streek. De meeste adviseurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de kosten. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Specificeer het soort woning. Het genre huis (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Bourtange.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit uw regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Westerwolde.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bourtange op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een project in je eigen buurt (Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 9545).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!