Zonnepanelen Oudeschans kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Oudeschans? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Via zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van onze tool lees je samengestelde adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oudeschans!

zonnepanelen installateur 9696
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9696
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudeschans augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.westerwolde.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Westerwolde. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste bestaat er een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Westerwolde kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Oudeschans
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Oudeschans bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een groene lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5550), dan bedraagt dit al €1165,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan een half miljoen consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oudeschans schommelen tussen de €4600 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in circa 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €612 (vergoeding augustus 2022). Via goedkope zonnepanelen in Oudeschans bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119207€3700 – €4400€410
2310011€5150 – €5850€575
3355014€6050 – €6150€875
4405016€6325 – €6750€890
5449019€7000 – €7175€990
6490021€7475 – €7950€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Oudeschans lees jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudeschans is 3110 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De gemiddelde investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Oudeschans?

Voor het laten leggen van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudeschans

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Oudeschans vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt heb je vandaag nog een uitstekende aanbieder in je postcodegebied. Sommige monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer het soort woning. Het soort woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Oudeschans.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Dan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daarna verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €40,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Westerwolde.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Oudeschans op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een project in je eigen buurt (Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9696).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!