Zonnepanelen Veelerveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Veelerveen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Met behulp van de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met deze website vind jij samengestelde toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Veelerveen!

zonnepanelen installateur 9566
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9566
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Veelerveen juni 2023

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.westerwolde.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Westerwolde. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Westerwolde kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Veelerveen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Veelerveen zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5375), dan profiteer je al van een korting van €1128,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij een half miljoen gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Veelerveen zitten vaak tussen de €5400 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2940 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €661,5 (prijs juni 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Veelerveen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118908€3675 – €4225€440
2284011€5175 – €5875€550
3352014€5975 – €6025€775
4411017€6375 – €6700€910
5440020€7075 – €7250€1000
6493023€7675 – €8025€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Veelerveen ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Veelerveen bedraagt 3110 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 10 panelen van 285 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh zijn dat 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Veelerveen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-veelerveen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Veelerveen vergelijken? D.m.v. onze stappenplan vergelijk jij vandaag nog een uitmuntende expert in je woonplaats. Het merendeel van de aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Specificeer duidelijk de woning. Het genre woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Veelerveen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, tel. nr. en een e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (denk aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €17,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Westerwolde.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Veelerveen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een regionaal project (Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten)? Dan mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9566).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!