Zonnepanelen Wedde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Wedde? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Door de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. onze website tref jij omvangrijke info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Wedde!

zonnepanelen installateur 9698
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9698
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wedde augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.westerwolde.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Westerwolde. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Westerwolde kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Wedde
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Wedde kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5600), dan profiteer je al van een korting van €1176. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 600.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (augustus 2022) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Wedde fluctueren tussen de €4600 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in circa 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €616,5 (onkosten augustus 2022). Middels goedkope zonnepanelen in Wedde kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117806€3500 – €4225€390
2308013€5275 – €5725€600
3358015€5950 – €6100€875
4386018€6400 – €6775€890
5438019€7025 – €7250€990
6506022€7650 – €8100€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Wedde tref jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wedde is 3110 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh zijn dat 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens zijn er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Wedde?

Voor PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wedde

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Wedde vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt tref je in een zeer korte periode een erkende leverancier in je postcodegebied. Tal van leveranciers bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het type woning. Het type woning (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Wedde.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €40,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Westerwolde.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Wedde op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 9698).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!