Zonnepanelen Oostkapelle kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Oostkapelle? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Aan de hand van krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van deze pagina doorzoek jij accurate informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oostkapelle!

zonnepanelen installateur 4356
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4356
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oostkapelle juni 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.veere.nl vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Veere. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Veere is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Oostkapelle
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Oostkapelle kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens extra voordelig een krediet kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5675), dan profiteer je al van een korting van €1191,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 500.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Oostkapelle variëren tussen de €4900 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat voor circa 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €670,5 (kosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Oostkapelle is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117307€3650 – €4325€430
2310012€5000 – €5650€600
3338015€5975 – €6200€825
4401017€6550 – €6675€940
5435020€6950 – €7225€1000
6481021€7475 – €8075€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Oostkapelle lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oostkapelle is 2730 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1925 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de woningbezitters kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Oostkapelle?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oostkapelle

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Oostkapelle vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan heb jij snel en eenvoudig een betrouwbare specialist in de buurt. Verscheidene leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets duidelijk het huis. Het soort woning (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Oostkapelle.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het emailadres. Vandaar weten we hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens versturen ze de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €20,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Veere.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oostkapelle op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een lokaal project (Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 4356).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!