Zonnepanelen Koudekerke kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Koudekerke? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze website doorzoek je omvangrijke details m.b.t. zonnepanelen kopen in Koudekerke!

zonnepanelen installateur 4370
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Lange levensduur.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4370
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Koudekerke juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.veere.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Veere. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Veere zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Koudekerke
Direct zonnepanelen bestellen? In Koudekerke kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5825), dan is het voordeel al €1223,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 500.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Koudekerke variëren tussen de €4100 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €684 (kosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Koudekerke bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120908€3575 – €4400€410
2281013€5025 – €5650€650
3320014€6075 – €6100€825
4414018€6500 – €6675€930
5439019€7050 – €7200€1010
6480021€7650 – €8025€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Koudekerke bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Koudekerke bedraagt 2730 kWh. Dit staat voor pakweg 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste klanten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Koudekerke?

Puur voor zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-koudekerke

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Koudekerke vergelijken? Geholpen door onderstaande tips zoek jij moeiteloos een betrouwbare monteur in je woonplaats. Een aantal specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijzen. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Koudekerke.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week volgen er offertes van adviseurs uit de omgeving. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar check ook certificering (je kunt denken aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €35,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Veere.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Koudekerke op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het stroom van panelen in de buurt (Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 4361, 4370, 4371).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!