Zonnepanelen Zoutelande kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Zoutelande? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Met deze website lees jij uitgebreide toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Zoutelande!

zonnepanelen installateur 4374
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4374
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zoutelande juli 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.veere.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Veere. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Veere is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Zoutelande
Direct zonnepanelen bestellen? In Zoutelande kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5875), dan is het belastingvoordeel al €1233,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 500.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Zoutelande variëren tussen de €4700 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pakweg 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €688,5 (kosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Zoutelande kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120207€3550 – €4500€390
2276013€5200 – €5650€625
3340016€5975 – €6075€800
4410016€6425 – €6750€890
5439019€6950 – €7175€1000
6497022€7400 – €8050€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Zoutelande bekijk jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zoutelande bedraagt 2730 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3900 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee mensen installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Zoutelande?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zoutelande

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Zoutelande vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan tref jij binnen enkele minuten een betrouwbare leverancier in de buurt. De meeste bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het genre huis (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Zoutelande.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het helder hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de buurt. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar check ook relevante keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €20,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Veere.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Zoutelande op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit stroom van panelen in de buurt (Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 4373, 4374).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!