Zonnepanelen Westkapelle kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Westkapelle? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij toepasbare details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Westkapelle!

zonnepanelen installateur 4361
 • Lagere maandlasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4361
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westkapelle juni 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.veere.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Veere. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Veere kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Westkapelle
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Westkapelle kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen met een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5725), dan is het belastingvoordeel al €1202,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 650.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Westkapelle fluctueren tussen de €4300 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert circa 3000 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €675 (kosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Westkapelle kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117606€3475 – €4200€430
2278012€5000 – €5600€650
3352014€6025 – €6250€750
4395017€6325 – €6850€880
5441020€7000 – €7275€1020
6515022€7550 – €7950€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Westkapelle tref jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westkapelle bedraagt 2730 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 11 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de mensen kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Westkapelle?

Bij het installeren van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westkapelle

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Westkapelle vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt tref jij in enkele stappen een uitmuntende expert in je woonplaats. Tal van adviseurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de aard van het huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Westkapelle.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (voorbeelden zijn VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Veere.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Westkapelle op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een project in je eigen buurt (Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 4360, 4361).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!