Zonnepanelen Aagtekerke kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Aagtekerke? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van deze pagina bekijk jij handige gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Aagtekerke!

zonnepanelen installateur 4363
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4363
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Aagtekerke juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.veere.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Veere. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien is er nog een handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Veere kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Aagtekerke
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Aagtekerke bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5750), dan is het voordeel al €1207,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,045 en €0,095

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 600.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Aagtekerke schommelen tussen de €4200 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 3010 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €677,25 (vergoeding juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Aagtekerke kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119107€3425 – €4500€430
2309013€5000 – €5650€525
3358015€6050 – €6275€800
4389018€6325 – €6700€950
5438019€6900 – €7225€1000
6514023€7600 – €8025€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Aagtekerke zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aagtekerke bedraagt 2730 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de klanten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Aagtekerke?

Voor zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-aagtekerke

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Aagtekerke vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder vind je snel en eenvoudig een professionele monteur in je woonplaats. Verschillende aanbieders hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort huis (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Aagtekerke.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om relevante keurmerken (denk aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €40,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Veere.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Aagtekerke op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4363).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!