Zonnepanelen Vrouwenpolder kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Vrouwenpolder? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Via zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij veelzijdige details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Vrouwenpolder!

zonnepanelen installateur 4354
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4354
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vrouwenpolder juni 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.veere.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Veere. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Veere kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Vrouwenpolder
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Vrouwenpolder kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5650), dan loopt dit al op tot €1186,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Grofweg 750.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Vrouwenpolder liggen tussen om en nabij de €5400 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor circa 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Nuon betaal je daarvoor zo’n €668,25 (prijs juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Vrouwenpolder kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118708€3450 – €4475€390
2303012€5150 – €5800€500
3358016€5900 – €6200€750
4386018€6475 – €6625€930
5465020€7100 – €7250€970
6516021€7650 – €7900€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Vrouwenpolder check je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vrouwenpolder bedraagt 2730 kWh. Dit staat voor grofweg 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde investeerders prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook vind je dunne-film panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Vrouwenpolder?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vrouwenpolder

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Vrouwenpolder vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan vergelijk jij moeiteloos een betrouwbare specialist in je postcodegebied. Veel specialisten beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Vrouwenpolder.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om naam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week volgen er offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €30,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Veere.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Vrouwenpolder op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4354).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!