Zonnepanelen Domburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Domburg? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Wegens dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. onze vergelijker ontdek je bruikbare aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Domburg!

zonnepanelen installateur 4357
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • BTW terugvragen.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4357
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Domburg juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.veere.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Veere. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Veere kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Domburg
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Domburg zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5700), dan pak je al €1197. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,05 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 550.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Domburg liggen tussen de €4800 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 2990 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €672,75 (tarieven juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Domburg bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119706€3575 – €4275€400
2290013€5000 – €5725€575
3331015€6050 – €6275€700
4420016€6500 – €6750€950
5446020€7075 – €7200€1010
6482021€7650 – €7850€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Domburg bekijk je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Domburg is 2730 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de consumenten kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Domburg?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-domburg

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Domburg vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vergelijk je binnen enkele minuten een deskundige leverancier in de buurt. Het merendeel van de installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf het type huis. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Domburg.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verzenden zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week volgen er offertes van deskundigen uit de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Veere.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Domburg op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een lokaal project (Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle)? Dan kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 4357).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!