Zonnepanelen Biggekerke kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Biggekerke? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Via onze website lees jij samengestelde toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Biggekerke!

zonnepanelen installateur 4373
 • Makkelijk geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4373
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Biggekerke mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.veere.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Veere. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Veere kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Biggekerke
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Biggekerke zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een krediet kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5850), dan is het belastingvoordeel al €1228,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 750.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Biggekerke fluctueren tussen de €4200 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €686,25 (vergoeding mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Biggekerke bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118006€3700 – €4375€430
2290013€5200 – €5700€525
3357015€5925 – €6200€700
4395018€6375 – €6825€890
5435019€6975 – €7125€990
6480022€7450 – €8150€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Biggekerke tref jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Biggekerke bedraagt 2730 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien zijn er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Biggekerke?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-biggekerke

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Biggekerke vergelijken? Geholpen door onderstaande tips kies jij in enkele stappen een erkende expert in je postcoderoos. De meeste specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het soort woning (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Biggekerke.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Veere.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Biggekerke op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 4373).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!