Zonnepanelen Grijpskerke kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Grijpskerke? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels onze vergelijker tref jij toepasbare tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Grijpskerke!

zonnepanelen installateur 4364
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4364
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Grijpskerke juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.veere.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Veere. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Veere is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Grijpskerke
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Grijpskerke kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een groene lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5775), dan bedraagt dit al €1212,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,03 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 550.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Grijpskerke fluctueren tussen de €4300 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op om en nabij 3020 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €679,5 (tarieven juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Grijpskerke bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117706€3450 – €4300€430
2306012€5050 – €5800€525
3337016€6000 – €6250€750
4392017€6400 – €6700€940
5466019€6950 – €7300€1020
6503023€7625 – €8050€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Grijpskerke check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grijpskerke bedraagt 2730 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 2925 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Grijpskerke?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-grijpskerke

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Grijpskerke vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten heb je in korte tijd een professionele vakspecialist in je postcoderoos. Veel adviseurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Grijpskerke.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: naam, tel. nr. en een e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit uw regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (denk aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €17,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Veere.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Grijpskerke op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zeeland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4334, 4364).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!