Zonnepanelen Meliskerke kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Meliskerke? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij onze website doorzoek je uitgebreide gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Meliskerke!

zonnepanelen installateur 4365
 • Een kleiner energiecontract.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Lange levensduur.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4365
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Meliskerke juli 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.veere.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Veere. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Veere kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Meliskerke
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Meliskerke kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5800), dan is jouw winst al €1218. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 700.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Meliskerke liggen tussen de €4700 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 3030 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €681,75 (prijs juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Meliskerke kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117308€3625 – €4475€430
2290013€5275 – €5650€500
3340016€6000 – €6075€725
4413016€6550 – €6700€900
5457019€7100 – €7125€990
6481021€7675 – €7950€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Meliskerke zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meliskerke bedraagt 2730 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Meliskerke?

Puur voor zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-meliskerke

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Meliskerke vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt zoek je moeiteloos een uitstekende expert in de regio. Verschillende adviseurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het soort woning (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Meliskerke.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Zo weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €17,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Veere.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Meliskerke op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een lokaal project (Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle)? Dan mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4365).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!