Zonnepanelen Gapinge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Gapinge? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze website vind jij actuele aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Gapinge!

zonnepanelen installateur 4352
 • Een lagere energierekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4352
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gapinge juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.veere.nl check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Veere. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ook is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Veere is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Gapinge
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Gapinge bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5600), dan is het belastingvoordeel al €1176. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 600.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Gapinge variëren tussen de €4100 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen genereert ongeveer 2950 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en NLE betaal je hiervoor wel €663,75 (prijs juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Gapinge kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120906€3600 – €4325€440
2271013€5050 – €5825€525
3337015€6000 – €6200€700
4402016€6475 – €6750€920
5432019€6925 – €7275€1020
6518022€7575 – €7875€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Gapinge bekijk je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gapinge is 2730 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1925 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Gapinge?

Voor PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gapinge

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Gapinge vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips vergelijk je snel en eenvoudig een professionele monteur in de buurt. Het merendeel van de leveranciers beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer expliciet het huis. Het type woning (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Gapinge.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €15,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Veere.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gapinge op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4352).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!