Zonnepanelen Borne kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Borne? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van onze website vind je toepasbare details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Borne!

zonnepanelen installateur 7621
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7621
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Borne april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.borne.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Borne. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Borne kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Borne
Direct zonnepanelen bestellen? In Borne kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5725), dan pak je al €1202,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 550.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Borne schommelen tussen de €4100 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in circa 2810 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €632,25 (prijs april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Borne kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119907€3500 – €4275€420
2299013€5275 – €5825€525
3336015€5950 – €6275€700
4412016€6400 – €6725€890
5457020€6925 – €7175€990
6517022€7425 – €7925€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Borne check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Borne bedraagt 3240 kWh. Dit staat voor plusminus 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste mensen prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Borne?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-borne

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Borne vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan tref je binnen enkele minuten een goede vakspecialist in de buurt. Diverse specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets het soort huis. Het soort woning (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Borne.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Hierdoor weten we hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €35,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Borne.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Borne op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een project in je eigen buurt (Borne, Buitengebied Borne)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 7620, 7621, 7622, 7623).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente