Zonnepanelen Mander kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Mander? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van deze pagina doorzoek jij uitgebreide informatie over zonnepanelen kopen in Mander!

zonnepanelen installateur 7663
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Goed voor het milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7663
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mander mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.tubbergen.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Tubbergen. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Tubbergen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Mander
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Mander zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra voordelig een lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5175), dan profiteer je al van een korting van €1086,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,055 en €0,095

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 550.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Mander liggen tussen de €4900 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen wekt op circa 2820 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €634,5 (prijspeil mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Mander bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119508€3700 – €4500€430
2280012€5075 – €5750€575
3345014€5975 – €6100€700
4387018€6400 – €6725€910
5455019€7075 – €7175€960
6484023€7550 – €8000€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Mander tref je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mander bedraagt 3830 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 10 panelen van 300 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De meeste mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Mander?

Puur voor PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mander

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Mander vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten vind je moeiteloos een betrouwbare vakman in de regio. Het merendeel van de monteurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer het type woning. Het genre dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Mander.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €30,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Tubbergen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Mander op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het stroom van panelen in de buurt (Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 7663).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!