Zonnepanelen Reutum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Reutum? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Door middel van een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Door de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van deze pagina tref je actuele details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Reutum!

zonnepanelen installateur 7667
 • Snelle terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7667
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Reutum mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.tubbergen.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Tubbergen. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Tubbergen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Reutum
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Reutum zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten extra voordelig een krediet kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5275), dan profiteer je al van een korting van €1107,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 650.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Reutum komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op om en nabij 2860 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie of Nuon betaal je daarvoor zo’n €643,5 (vergoeding mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Reutum kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118908€3675 – €4450€380
2272013€5275 – €5825€575
3329015€6000 – €6025€800
4400016€6450 – €6625€910
5467020€7100 – €7225€960
6513022€7550 – €8000€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Reutum tref jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Reutum bedraagt 3830 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3975 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Reutum?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-reutum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Reutum vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt kies jij snel en eenvoudig een goede installateur in je woonplaats. Diverse leveranciers beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Reutum.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar vraag ook om certificering (zoals TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €17,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Tubbergen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Reutum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een lokaal project (Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 7667).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!