Zonnepanelen Mariaparochie kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Mariaparochie? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl check je praktische tips aangaande zonnepanelen kopen in Mariaparochie!

zonnepanelen installateur 7614
 • Lagere energierekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7614
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mariaparochie mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.tubbergen.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Tubbergen. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Tubbergen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Mariaparochie
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Mariaparochie zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4800), dan is het voordeel al €1008. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 700.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Mariaparochie fluctueren tussen de €4000 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen mondt uit in plusminus 3080 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €693 (vergoeding mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Mariaparochie bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117606€3425 – €4500€440
2300013€5150 – €5825€525
3323016€6050 – €6125€875
4420018€6500 – €6825€930
5433020€6925 – €7150€990
6490023€7500 – €7800€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Mariaparochie bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mariaparochie bedraagt 3830 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Mariaparochie?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mariaparochie

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Mariaparochie vergelijken? Met het advies hieronder zoek je in een zeer korte periode een deskundige specialist in je woonplaats. Verschillende aanbieders beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot het tarief. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer duidelijk het huis. Het type huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Mariaparochie.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Tubbergen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mariaparochie op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 7614).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!