Zonnepanelen Manderveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Manderveen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker tref je toepasbare gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Manderveen!

zonnepanelen installateur 7664
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Goed voor het milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7664
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Manderveen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.tubbergen.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Tubbergen. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Tubbergen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Manderveen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Manderveen zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5200), dan is het voordeel al €1092. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 650.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Manderveen liggen tussen om en nabij de €4100 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2830 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en NLE staat dit al gauw gelijk aan €636,75 (prijs mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Manderveen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119607€3650 – €4275€390
2307013€5300 – €5600€650
3337014€5975 – €6100€825
4417018€6425 – €6775€940
5465020€7050 – €7175€1000
6512021€7700 – €7875€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Manderveen tref je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Manderveen is 3830 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 3000 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Manderveen?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-manderveen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Manderveen vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vind je moeiteloos een deskundige vakman in je woonplaats. De meeste aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de aard van de woning. Het type woning (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Manderveen.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Daardoor weten we hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €22,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Tubbergen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Manderveen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 7664).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!