Zonnepanelen Vasse kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Vasse? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via onze tool bekijk jij accurate aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Vasse!

zonnepanelen installateur 7661
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7661
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vasse mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.tubbergen.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Tubbergen. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Tubbergen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Vasse
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Vasse kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5125), dan bedraagt dit al €1076,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,06 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 500.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Vasse komen doorgaans uit tussen de €4900 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor pakweg 2800 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je hiervoor wel €630 (prijspeil mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Vasse kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117706€3400 – €4250€380
2309013€5175 – €5850€550
3337016€6075 – €6225€700
4404016€6350 – €6800€930
5461020€7025 – €7250€980
6483023€7625 – €7800€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Vasse zie je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vasse bedraagt 3830 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Vasse?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vasse

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Vasse vergelijken? D.m.v. onderstaande tips heb je binnen enkele minuten een erkende installateur in je woonplaats. Een aantal monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de installatiekosten. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Vasse.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (denk aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €15,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Tubbergen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Vasse op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een lokaal project (Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 7661).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!